SAMENVOEGEN VAN AUDIO EN VIDEO

AUDIO IS MP3

Er van uitgaande dat je de audio hebt omgezet naar mp3 met Vob2audio en de wav header hebt aangepast: Start virtualdub en open je film. Kies audio - wav audio en pak je net gemaakte .wav file (die eigenlijk mp3 is!). Controleer dat zowel audio als video op direct stream copy staan en sla de film op onder een nieuwe naam. Even geduld en de film is klaar

AUDIO IS WAV

Bekijk voor je begint of de audio en de video in elk geval bijna even lang zijn (met mediaplayer bijvoorbeeld). Lopen ze meer dan 10 seconden uit elkaar dan zal je waarschijnlijk de video of de audio opnieuw moeten doen of je audio file moeten editten zodat hij wel de juiste lengte heeft...

Start Virtualdub

-Kies file - open video file en selecteer je avi bestand wat door flaskmpeg is gemaakt

-Kies onder video: direct stream copy. die is immers al ok, hier wordt nu niets aan veranderd.

-Kies onder audio: wav audio en selecteer het bestand met de audio dat door ac3dec is gemaakt.

-Kies audio - full processing: Dit gaan we omzetten naar mp3

-Kies audio - compression - mpeg layer 3. vergeet niet SHOW ALL FORMATS aan te vinken anders staat hij er wellicht niet tussen. Kies bij voorkeur 96kBit / 48Hz stereo. Als je liever mono hebt of hogere kwaliteit dan kan dat ook. Deze instelling geeft over het algemeen prima geluid. (ok, 128kBit is nog net iets mooier maar ik hoor het niet......) Als je de audio met ac3dec als 48Hz hebt opgenomen zal je hier alleen 48Hz formaten kunnen kiezen. Als je liever 44Hz wilt had je de audio dus met ac3dec al op 44Hz moeten zetten!

Als je mp3 niet kan kiezen heb je een mp3 codec nodig zoals bijvoorbeeld de Radium mp3 codec. Zie de Software pagina voor meer info.

-Ga als laatste naar video - frame rate en selecteer “change so video and audio match” Dit zorgt ervoor dat audio en video precies tegelijk eindigen. Als hier nu iets staat dat heel veel afwijkt van de framerate van de video (bovenaan scherm) dan is er dus iets misgegaan. In dit voorbeeld wordt de film 0.001 fps aangepast voor een perfecte match. 0.001fps is te verwaarlozen en voor een mens niet waarneembaar. is het verschil veel groter dan heb je een probleem.

-Klik op file - save avi en kies een naam. (vergeet de .avi extensie niet!).Even wachten en thats it! Je kan de prioriteit aanpassen om het wat rapper te laten gaan. Ook het uitzetten van de input en output views scheelt best wat. Bekijk als het programma klaar is goed of alles synchroon loopt!